Biskupský chlebíček – bílkový

Peču ho nakonec, zužitkuju tak zbylé bílky.

kolik váží bílky tolik cukru a polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
citronová kůra
1/2 lžičky skořice
5 ml oleje na 1 bílek (já jich měla 6 tak 30 ml)
ořechy, čokoláda, rozinky, kandované ovoce…
 
    Bílky s cukrem ušlehám jako sníh, přidám olej, mouku a koření. Všechny dobroty nasekám nahrubo, smíchám se lžící hrubé mouky a přidám do těsta.
Nemám formu na chlebíček, tak to peču na vyšším plechu s pečícím papírem na 170°c asi 30 minut a po vychladnutí krájím na plátky.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *