Na Škaredou Středu se prý mají vařit škaredý jídla. No což o to, v mojem případě to není takový problém. Na dáma.cz doporučovali trhanec. Trošku jsem si ho přeupravila (ať si autor receptu trhne), zatím nejsem ve formě na nějaké šlehání sněhu a jiné psí kusy. Ale i tak chutnal.
Těsto:
- 300 ml mléka
- 200 g hladké mouky
- 2 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- podle chuti cukr krystal
- 3 lžíce rumu
- špetka skořice
Ostatní:
- 2 jablka
- hrst rozinek
- olej na smažení
Udělám si těstíčko, pořádně promíchám. Oloupu jablko, nakrájím na plátky, na oleji je trochu osmažím, naliju na ně půl těsta, poházím polovinou rozinek a usmažím z obou stran (na malém plameni, ať se to propeče i uvnitř). Pak obracečkou roztrhám na trhanec a na talíři pocukruju. Totéž s druhou půlkou těsta a jablkem.