- plátky lasagní (já si dělám domácí )
- sýr
na masovou směs:
- olej
- cibule
- mleté maso (já pomlela kousek plecka)
- česnek
- rajský protlak
- sůl, pepř
- čerstvá bazalka, oregano, tymián a saturejka
- trocha mouky pokud je potřeba zahustit
na bešamel:
- máslo
- mouka
- mléko
- sůl
- muškátový oříšek
Na oleji zpěním cibulku, přidám plátky česneku, na tom opeču mleté maso, trochu podleju, přidám rajský protlak, sůl a koření a podusím. Pokud je to moc tekuté zapráším troškou mouky.
Než se maso podusí udělám si bešamel, máslovou jíšku naředím mlékem, vymíchám ať nejsou hrudky, posolím a nastrouhám trošku muškátového oříšku.
Pak do vymazaného pekáče vrstvím: těsto, masovou směs, bešamel, posypu strouhaným sýrem, na to zase těsto…a tak furt dokola, končím masem, které posypu sýrem. Peču v uzavřeném pekáči (aby se těsto „uvařilo“) asi hodinu na 200°C, potom odklopím a nechám ještě chvíli zapéct dozlatova.