Domácí hamburgery

Mac s Donaldem by čuměli (oba) :))

Housky:

  • 270 ml mléka
  • 30 ml oleje
  • 1 vejce
  • 500 g hladké mouky
  • 3 lžičky cukru
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 kostky droždí
  • mléko na pomašlování
  • sezam na posypání.

    Vše na těsto dám do robota 10 min míchat, potom 1,5 h kyne. Rozdělím na 8 dílů, z každého vyválím kuličku, splácnu a nechám ještě cca 30 min na plechu s pečícím papírem kynout. Před pečením ještě trochu připlácnu, pomašluju, posypu a peču na 200°C asi 15 minut.

 

Maso:

  • mleté hovězí
  • sůl
  • pepř
  • worcestrová omáčka

    Maso osolím, opepřím, přidám trochu worcestru. Uplácám hamburgery, pekla jsem je nasucho v kontaktním grilu 10 minut.

Do housky hořčici, kečup, tatarka, zelenina… Co kdo chce…

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *