Hadí závin

Makový závin trochu jinak.

Těsto:

  • 150 ml mléka
  • 1 vejce
  • 80 g sádla
  • 50 g cukru
  • 350 g polohrubé mouky
  • citronová kůra
  • vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 1/2 kostky droždí

Maková náplň:

  • 100 g mletého máku
  • 100 ml mléka
  • 100 g cukru
  • 2 lžíce povidel
  • lžička koření do perníku
  • 2 lžíce rumu

švestky (já dala z kompotu), plátky mandlí, sádlo na potření, cukr krystal na posypání.

 

    Vše na těsto dám do robota, nechám cca 10 min míchat a pak nechám hodinu a půl kynout,  Těsto rozdělím na 4 díly, vyválím obdélníky, potřu makovou náplní a srolované smotám do dortové formy do spirály. Potřu rozpuštěným sádlem, do mezer zastrkám švestky a posypu plátky mandlí a krystalovým cukrem.  Nechám ještě cca půl hodiny kynout a pak peču na 200°C asi 45 minut. Pocukruju a krájím jako dort.


 

1200945

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *