Už včera jsem si uvařila polívku, dnes jedeme na výlet, takže oběd bude někde venku a po návratu pěkně uleželá kyselica s chlebem k večeři. Jo a v neděli zbytek k obědu jako polívka + uklohním něco dalšího. 🙂
I na Valašsku se prý přou, co všechno patří do té „pravé“.
Já ji dělám takto:
- kyselé zelí
- brambory
- klobása
- sůl, pepř, nové koření, bobkový list, libeček
- sušené houby
- sádlo
- mouka
- cibule
- kysaná smetana
- ocet, cukr
Do velkého hrnce dám vařit zelí i s lákem, předem namočené houby, pokrájenou klobásu a koření. Zvlášť si uvařím na kostky brambory (společně se zelím by nezměkly). Potom vše smíchám, zahustím cibulovou zásmažkou, nechám chvíli provařit a zjemním smetanou…
A teď valašky hore a do mě… Hanák se Valachům plete do kuchyně! :))