Utopenci

Vyzkoušela jsem spoustu receptů, ale nejradši se vracím ke klasice:
kilo špekáčků
1/2 kila cibule
2 stroužky česneku

Nálev:
800 ml octa
1200 ml vody
2 lžičky soli
6 lžiček cukru
lžíce oleje
celý pepř, nové koření, bobkový list, feferonka, hořčičné semínko

    Špekáčky oloupu, podélně překrojím a skládám do sklenice… vrstva cibule, špekáčky, cibule… a tak dále, končím cibulí. Sem tam mezi to strčím plátek česneku. Nálev přivedu k varu a až se rozpustí cukr a sůl horké naliju na špekáčky. Nechám v chladnu rozležet aspoň 3 dny (pokud to vydržím).

 

p1120519a

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *