Opět jsem hledala pravý a nefalšovaný recept. A opět v duch havajského „žij tak dobře jak můžeš a ze všeho, co se ti zrovna nabízí si ber to nejlepší“ žádný jediný a pravý recept neexistuje. Měla by tam být rýže, ryba (ale lze i vegansky), zelenina a vždy nějaké ovoce. Jinak se fantazii meze nekladou.
- rýže
- rýžový ocet
- cukr
- sůl
- krevety
- olej
- česnek
- chilli paprička
- pepř
- zelenina (já dala okurku, rajče. ledový salát, mrkev, klíčky mungo, kukuřici a hrášek)
- ovoce (já dala mandarinku)
- sezam na posypání
- wasabi a sójová omáčka k podávání
Uvařím rýži, svařím rýžový ocet s cukrem a solí (receptů s různými poměry jsem našla moc, tak jsem na to šla podle chuti) a ochutím s tím rýži. Rýži rozdělím do misek.
Osolím a opepřím vyloupané krevety, na rozpálený olej dám pokrájený česnek a papričku, přidám krevety a velice krátce orestuju do růžova.
Na rýži naaranžuju pokrájenou zeleninu , krevety, posypu sezamem.
Na dochucení sójová omáčka a wasabi křen.
Nejnovější komentáře