Vařila, fotila a sepsala Ove.
Jsem momentálně ve fázi zpracovávání všeho možného, co se na zahrádce urodilo a trochu experimentuju, protože klasických marmelád mám doma ještě dost.
500g rybízu (dala jsme směs černého a červeného)
500g cukru
Hrst lístků meduňky
1 balíček Pektogelu (40g)
Rybíz s meduňkou jsem napřed odšťavnila a šťávu přivedla k varu. Potom jsme přidala cukr a vařila zhruba 5 minut. V průběhu jsem odebírala vzniklou pěnu. Poté jsem přidala celý balíček Pektogelu a za stálého míchání znovu pár minut povařila. Hotovou směs jsem dala do čistých předehřátých sklenic, zavřela a nechala vychladnout dnem vzhůru.
Je to naprosto výborné se zmrzlinou. Na fotce konkrétně s domácí smetanovou podle receptu zde, ochucenou mletými vlašskými ořechy a javorovým sirupem.