Rumunský guláš

Netuším, jestli se tak v Rumunsku opravdu vaří, ale recept s tímto názvem jsem našla ve starém kalendáři.

  • hovězí kližka
  • sádlo
  • cibule
  • fazolové lusky (já dala zavařené)
  • sůl, pepř
  • česnek
  • sladká paprika
  • zakysaná smetana
  • mouka

    Na sádle osmažím cibuli, na ní opeču kostky masa, posolím, popepřím, dám stroužek česneku a nechám dusit. (já to šupla do tlakáče).

    Když je maso měkké, nechám téměř vydusit vodu, okořením paprikou, zapráším moukou a rozředím na požadovanou hustotu. Přidám fazolové lusky (zavařené stačí jenom prohřát, jsou měkké), zakysanou smetanu a je to. K tomu jsem udělala noky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *