Sedlácká snídaně

Ja jsem to tedy pojala jako večeři, ale je to natolik syté, že věřím, že sedlák po takové snídani vydržel na poli dřít až do večera.

brambory
vejce
salám
pórek, pažitka nebo cibulka
sýr
olej na smažení
sůl
pepř

Brambory nastrouhám nahrubo, na rozpálený olej udělám placku (trochu shrnu okraje a připlácnu, ať to drží pohromadě). Až je z jedné strany dozlatova, tak otočím, uprostřed roztrhnu, do díry vyklepnu vejce, celé posolím, popepřím, posypu nakrájeným salámem, posypu strouhaným sýrem a nechám osmažit i z druhé strany (pokud má rád někdo vejce úplně propečené, ta přiklopím na chvíli pánev pokličkou). Na talíři posypu cibulkou a je to.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *