Cuketový nákyp

Trocha improvizace, ale chutnalo.


cuketa
česnek
klobása
sůl, pepř
zelená petrželka, čerstvá majoránka
tvrdý sýr
vejce
mléko
strouhanka
prášek do pečiva

Cuketu nakrájím na kostičky, posolím a nechám vypotit. Sliju vodu, očesnekuju, opepřím, smíchám s pokrájenou klobásou a posekanými bylinkami a přendám do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku.
Pekla jsem cca 30 minut při 200 °C a potom zalila řídkým těstíčkem z vajec, mléka, strouhanky, strouhaného sýra, lžičky prášku do pečiva a osoleného. Pak jsem ještě nechala v troubě na 200 °C dokud těstíčko neztuhlo a nebylo dozlatova opečené (zhruba 20 minut). K tomu čerstvá zelenina, mužským jsem k tomu oškrábla ještě pár brambor, remcali, ale tím, že je v tom klobása, tak jedli i cuketu.    :))

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *