Toustový chleba z domácí pekárny

Výborný tousťáček za polovinu ceny kupovaného… a hlavně čerstvý, křupavý a vím, co jsem si do něho dala.

  • 500g hladké mouky
  • 300 ml mléka
  • 25 g másla
  • 1/2 kostky droždí (nebo dvě lžičky sušeného)
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička cukru

Vše navážím do nádoby pekárny, napřed tekuté, potom sypké ingredience. Program č. 1 základní, propečení střední, velikost střední (nastavení se může u různých typů pekáren lišit).

Po chvíli míchání zkontroluji konzistenci těsta, případně přisypu mouku a před druhým kynutím těsto trochu urovnám na střed nádoby, ať není chleba šišatý.

Takovou „rychlonalejvárnu“, jak s domácí pekárnou najdete tady https://www.zasnevimcovarit.cz/2023/08/08/domaci-pekarna/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *