Výborný tousťáček za polovinu ceny kupovaného… a hlavně čerstvý, křupavý a vím, co jsem si do něho dala.
- 500g hladké mouky
- 300 ml mléka
- 25 g másla
- 1/2 kostky droždí (nebo dvě lžičky sušeného)
- 2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička cukru
Vše navážím do nádoby pekárny, napřed tekuté, potom sypké ingredience. Program č. 1 základní, propečení střední, velikost střední (nastavení se může u různých typů pekáren lišit).
Po chvíli míchání zkontroluji konzistenci těsta, případně přisypu mouku a před druhým kynutím těsto trochu urovnám na střed nádoby, ať není chleba šišatý.
Takovou „rychlonalejvárnu“, jak s domácí pekárnou najdete tady https://www.zasnevimcovarit.cz/2023/08/08/domaci-pekarna/