Nastudovala jsem nějakou teorii, pročetla několik desítek receptů a udělala z toho recept vlastní ze surovin, které mám k dispozici.
- bílá ryby (já dala tresku)
- krevety
- chorizo
- kulatozrnná rýže
- cibule
- česnek
- loupaná krájená rajčata
- červená paprika
- hrášek
- bílé víno
- vývar
- olivový olej
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- šafrán
- petrželová nať
- citron
Rybu nakrájím na kousky, vyberu z ní kosti a opeču na olivovém oleji. Rybu dám bokem, do pánve dám zesklovatět cibuli, potom přidám česnek a po chvíli rýži, chvíli ji restuju na tuku, potom podleju vínem a nechám odpařit. Postupně podlévám vývarem, osolím, okořením a když je rýže poloměkká přidám chorizo, hráček, rajčata, papriku a krevety. Společně dál dusím. Do téměř hotové paelly opatrně zamíchám rybu a nechám prohřát.. Před podáváním posypu petrželkou a pokapu citronem.