Paella

Nastudovala jsem nějakou teorii, pročetla několik desítek receptů a udělala z toho recept vlastní ze surovin, které mám k dispozici.

  • bílá ryby (já dala tresku)
  • krevety
  • chorizo
  • kulatozrnná rýže
  • cibule
  • česnek
  • loupaná krájená rajčata
  • červená paprika
  • hrášek
  • bílé víno
  • vývar
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • šafrán
  • petrželová nať
  • citron

Rybu nakrájím na kousky, vyberu z ní kosti a opeču na olivovém oleji. Rybu dám bokem, do pánve dám zesklovatět cibuli, potom přidám česnek a po chvíli rýži, chvíli ji restuju na tuku, potom podleju vínem a nechám odpařit. Postupně podlévám vývarem, osolím, okořením a když je rýže poloměkká přidám chorizo, hráček, rajčata, papriku a krevety. Společně dál dusím. Do téměř hotové paelly opatrně zamíchám rybu a nechám prohřát.. Před podáváním posypu petrželkou a pokapu citronem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *