K červenému zelí jsem přišla jak slepý k houslím, objednala jsem si farmářskou bedýnku s kapustou, ale omylem mi dali zelí. Jako omluvu mi zelinář přihodil tunu hlívy a žampionů, takže se vlastně nezlobím. Mám ho zafixované, že k němu patří kachna nebo husa, ale v mrazáku je jenom vepřové a svoje ochočený indický běžce kvůli hlávce zelí neobětuju.
- hlávka červeného zelí
- cibule
- sádlo
- 2 jablka
- 100 ml červeného vína
- hrst rozinek
- kmín, pepř, anýz
- cukr, sůl ocet
- syrová strouhaná brambora na zahuštění
Na sádle zesklovatím cibuli, přidám pokrájené zelí, osolím, opepřím, přidám kmín a pár zrníček anýzu, podliju a dusím do poloměkka. Potom přidám nastrouhané jablko, rozinky, podleju vínem, zahustím strouhanou bramborou a nechám ještě povařit. Dochutím octem a cukrem.