Vařila, fotila a sepsala Ove.
Posbírala jsem na zahradě poslední kedlubny, které začaly už trošku dřevnatět, a řešila jsem, co s nimi. Takže nakonec z toho vzniklo zelí bez zelí a kachna bez kachny.
Kedlubnové zelí:
4 kedlubny
Cibule
Sádlo
Ocet
Sůl
Kmín
Cukr
Hladká mouka
Kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo. Na sádle si zpěníme cibulku a zasypeme asi lžící cukru a lžící mouky. Přidáme kedlubny, okořeníme a necháme dusit.
Na závěr dochutíme octem. Já jsem použila bílý vinný.
Kuřecí stehna à la kachna:
Kuřecí stehna
Cibule
Sádlo
Sůl
Pepř
Kmín
Hruška (volitelné)
Kuřecí stehna osolíme, opepříme, dáme do pekáčku s nakrájenou cibulí a kousky sádla a zasypeme kmínem. Přidala jsem pro zajímavější chuť ještě plátky hrušky, ale být tam nemusí. Pečeme na 200° asi 20 minut z obou stran, při otáčení mírně podlijeme. Na konci troubu zesílíme na 250° a dopečeme pár minut kůži do křupava.
Já jsem jako přílohu vytáhla z mrazáku houskový knedlík, ale super by to určitě bylo i s bramborovým.
Tento recept se dá skvěle připravit i v remosce.