Seitanové výpečky se smetanovým špenátem

Vařila, fotila a sepsala Ove.

Jelikož mám teď velké zásoby domácího seitanu, tak s ním zkouším různě experimentovat. Ještě mám co vychytávat, ale tohle se celkem povedlo.

Na zahrádce mi teď roste velké množství špenátu a mangoldu, tak to cpu úplně do všeho.

Výpečky:

Seitan (buď domácí, nebo kupovaný Natural)

Olej

Cibule

Kmín

Pepř

Sůl

Uzená mletá paprika

Česnek

Špenát:

Špenát/mangold

Máslo

Smetana na vaření

Hladká mouka

Pepř

Sůl

Kousky seitanu si dám alespoň na pár hodin marinovat do směsi oleje, koření a česneku. Je dobré se toho nebát a okořenit opravdu hodně. Pokrájím do pekáčku větší cibuli, na ni nasypu seitan a bez podlévání peču na 200° asi 20-25 minut.

Špenát nebo mangold nakrájím na kousky (mangoldu odříznu řapíky) a spařím horkou vodou. Nakrájím cibuli nadrobno a na másle nechám zpěnit. Přihodím okapaný špenát/mangold a nechám odpařit přebytečnou vodu. Ve smetaně rozmíchám lžíci mouky a špenát/mangold s ní zaliju. Dochutím solí a pepřem.

Jako přílohu jsem použila chlupaté knedlíky, bohužel kupované.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *