Vařila, fotila a sepsala Ove.
Jelikož mám teď velké zásoby domácího seitanu, tak s ním zkouším různě experimentovat. Ještě mám co vychytávat, ale tohle se celkem povedlo.
Na zahrádce mi teď roste velké množství špenátu a mangoldu, tak to cpu úplně do všeho.
Výpečky:
Seitan (buď domácí, nebo kupovaný Natural)
Olej
Cibule
Kmín
Pepř
Sůl
Uzená mletá paprika
Česnek
Špenát:
Špenát/mangold
Máslo
Smetana na vaření
Hladká mouka
Pepř
Sůl
Kousky seitanu si dám alespoň na pár hodin marinovat do směsi oleje, koření a česneku. Je dobré se toho nebát a okořenit opravdu hodně. Pokrájím do pekáčku větší cibuli, na ni nasypu seitan a bez podlévání peču na 200° asi 20-25 minut.
Špenát nebo mangold nakrájím na kousky (mangoldu odříznu řapíky) a spařím horkou vodou. Nakrájím cibuli nadrobno a na másle nechám zpěnit. Přihodím okapaný špenát/mangold a nechám odpařit přebytečnou vodu. Ve smetaně rozmíchám lžíci mouky a špenát/mangold s ní zaliju. Dochutím solí a pepřem.
Jako přílohu jsem použila chlupaté knedlíky, bohužel kupované.