Vařila, fotila a sepsala Ove.
Nemám ráda obírání stehna namočeného v omáčce, tak jsem použila kuřecí prsa. Je to s nimi rychleji hotové a chuťově nevidím zásadní rozdíl.
Použila jsem:
2 kuřecí prsa
2 smetany na vaření
cibule
olej
sladká paprika
pepř
sůl
hladká mouka na zahuštění
Na oleji zpěníme na kostky nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí prsa na větší kousky a zprudka osmahneme, dokud se nezatáhnou. Přidáme asi dvě lžíce sladké papriky, sůl a pepř. Podlijeme vodou nebo vývarem a necháme dusit pod pokličkou, dokud se maso nezačne rozpadat.
Potom vytáhneme maso, do omáčky přidáme kelímek a půl smetany. Ve zbylé polovině rozmícháme lžíci hladké mouky a přidáme do omáčky. Chvíli povaříme, dokud nezhoustne, případně dosolíme a dochutíme, přidáme maso. Já mám radši s knedlíkem, ale super je i k těstovinám.