Kuře na paprice

Vařila, fotila a sepsala Ove.

Nemám ráda obírání stehna namočeného v omáčce, tak jsem použila kuřecí prsa. Je to s nimi rychleji hotové a chuťově nevidím zásadní rozdíl.

Použila jsem:

2 kuřecí prsa

2 smetany na vaření

cibule

olej

sladká paprika

pepř

sůl

hladká mouka na zahuštění

Na oleji zpěníme na kostky nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí prsa na větší kousky a zprudka osmahneme, dokud se nezatáhnou. Přidáme asi dvě lžíce sladké papriky, sůl a pepř. Podlijeme vodou nebo vývarem a necháme dusit pod pokličkou, dokud se maso nezačne rozpadat.

Potom vytáhneme maso, do omáčky přidáme kelímek a půl smetany. Ve zbylé polovině rozmícháme lžíci hladké mouky a přidáme do omáčky. Chvíli povaříme, dokud nezhoustne, případně dosolíme a dochutíme, přidáme maso. Já mám radši s knedlíkem, ale super je i k těstovinám.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *