Vařila, sepsala a fotila Ove
Naše domácí teď drží dietu a tak neustále zobe nějakou zeleninu. Nedávno mi dávala ochutnat celerové hranolky, a ačkoli jsem vůči nim měla trochu předsudky, dost mi zachutnaly. Tak jsem se dnes rozhodla udělat si trochu zdravější oběd.
Celerové hranolky:
1 celá celerová bulva
Mletá paprika
Pepř
Sůl
Olivový olej
Treska:
Steak z tresky tmavé
Olivový olej
Pepř
sůl
Celeru ukrojíme oba konce a rozporcujeme ho asi na 1 centimetr široké plátky. Ty pak rozkrájíme na hranolky. Dáme je asi na 2 minuty zprudka povařit do hrnce s vodou. Scedíme, zakapeme olejem, zasypeme kořením (bez soli) a prohodíme, aby byly všechny hranolky obalené. Pečeme na 200° asi 20 minut. Solíme až po dopečení.
Tresku si pokapeme olejem, osolíme, opepříme a dáme k hranolkům na plech na posledních zhruba 10 minut (záleží na výšce masa, na filety stačí zhruba polovina času).
Hotovou rybu jsem přelila pestem ze zeleného česneku.