Pečená treska s celerovými hranolky

Vařila, sepsala a fotila Ove

Naše domácí teď drží dietu a tak neustále zobe nějakou zeleninu. Nedávno mi dávala ochutnat celerové hranolky, a ačkoli jsem vůči nim měla trochu předsudky, dost mi zachutnaly. Tak jsem se dnes rozhodla udělat si trochu zdravější oběd.

Celerové hranolky:

1 celá celerová bulva

Mletá paprika

Pepř

Sůl

Olivový olej

Treska:

Steak z tresky tmavé

Olivový olej

Pepř

sůl

Celeru ukrojíme oba konce a rozporcujeme ho asi na 1 centimetr široké plátky. Ty pak rozkrájíme na hranolky. Dáme je asi na 2 minuty zprudka povařit do hrnce s vodou. Scedíme, zakapeme olejem, zasypeme kořením (bez soli) a prohodíme, aby byly všechny hranolky obalené. Pečeme na 200° asi 20 minut. Solíme až po dopečení.

Tresku si pokapeme olejem, osolíme, opepříme a dáme k hranolkům na plech na posledních zhruba 10 minut (záleží na výšce masa, na filety stačí zhruba polovina času).

Hotovou rybu jsem přelila pestem ze zeleného česneku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *