Quiche s brokolicí, kuřecím masem a medvědím česnekem

Vařila a recept sepsala Ove.

Na těsto:

280 g hladké mouky

140 g másla

8 lžic studené vody

Na náplň:

Olej

Cibule

2 kuřecí prsní řízky

Smetana na vaření

Strouhaný tvrdý sýr (do náplně i na posypání)

Sůl

Pepř

Tymián

Muškátový oříšek

3 vejce

Lžička hořčice

Brokolice

Medvědí česnek

Mouku umícháme s máslem na drobenku, poté přidáme 8 lžic vody a vypracujeme hladké těsto, které necháme na 30 minut vychladnout v ledničce. Vyjdou z něj dva koláče do formy o velikosti asi 20 cm v průměru. Já koláčovou formu nemám, ale zapékací miska posloužila stejně dobře. Těsto vyválíme na tenkou placku a pomocí válečku přeneseme do formy. Vytvoříme z něj takovou misku a její dno propícháme bohatě vidličkou. Vyložíme pečícím papírem a zatížíme fazolemi, aby se těsto při pečení nezvedalo. Pečeme na 200° 20 minut. Potom fazole sundáme a dopečeme ještě asi 5-10 minut dozlatova.

Mezitím dáme na chvíli vařit brokolici, aby trochu změkla. V pánvi si na oleji osmažíme cibulku a na ni dáme na malé kostičky nakrájená kuřecí prsa, smetanu, koření a trochu sýra, aby omáčka zhoustla. Necháme vychladnout. Rozmícháme vajíčko s trochou hořčice a přimícháme do omáčky ke kuřeti. Do hotového korpusu vyskládáme brokolici, posypeme česnekem, zalijeme omáčkou s kuřetem. Posypeme navrch sýrem a dáme zapéct ještě na 200° na 25-30 minut, aby zezlátl. Když do hotového koláče píchneme nožem, měl by po vytažení zůstat čistý. Před krájením ho necháme ještě asi 10 minut odpočinout.


Quiche s brokolicí, kuřecím masem a medvědím česnekem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *