Teplý pohankový salát

Recept byl v nějakém slovenském pořadu o vaření, jenom místo pohanky použili čočku. Ta mi tam moc neseděla, tak jsem to zkusila s pohankou a je to moc dobrý.

  • pohanka
  • olej
  • cibule
  • červená paprika
  • žlutá paprika
  • sušená rajčata i s trochou oleje
  • sůl
  • pepř
  • vlašské ořechy
  • bazalka
  • citron
  • sýr (já dala balkánský, ale zkoušela jsem to i s čerstvým kozím a bylo to vynikající)

Pohanku propláchnu a dám do osolené vody s trochou oleje vařit, nechám asi minutu projít varem, potom vypnu a pod pokličkou nechám dojít.

Mezi tím na suché pánvi opražím ořechy. Na cibulce opeču na kostky pokrájenou papriku. Vše smíchám, přidám nakrájená sušená rajčata i s trochou oleje, osolím, opepřím, okořením bazalkou a citronovou šťávou. Na talíři posypu sýrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *