Recept byl v nějakém slovenském pořadu o vaření, jenom místo pohanky použili čočku. Ta mi tam moc neseděla, tak jsem to zkusila s pohankou a je to moc dobrý.
- pohanka
- olej
- cibule
- červená paprika
- žlutá paprika
- sušená rajčata i s trochou oleje
- sůl
- pepř
- vlašské ořechy
- bazalka
- citron
- sýr (já dala balkánský, ale zkoušela jsem to i s čerstvým kozím a bylo to vynikající)
Pohanku propláchnu a dám do osolené vody s trochou oleje vařit, nechám asi minutu projít varem, potom vypnu a pod pokličkou nechám dojít.
Mezi tím na suché pánvi opražím ořechy. Na cibulce opeču na kostky pokrájenou papriku. Vše smíchám, přidám nakrájená sušená rajčata i s trochou oleje, osolím, opepřím, okořením bazalkou a citronovou šťávou. Na talíři posypu sýrem.