Domácí gnochi s pečenými rajčaty

Včera to vařil nějaký Ital v televizi a od té doby slintám jak bernardýn a musela jsem se do toho hned pustit.

Gnochi:

  • 1 kg brambor
  • 2 žloutky
  • 200 g hrubé mouky
  • cca 100 g hladké mouky (podle moučnosti brambor)
  • sůl

Uvařím brambory, horké rozšťouchám, přidám zbylé přísady a udělám nelepivé těsto. Na vále ušoulám válečky, nakrájím na kousky. Vytvaruju nočky a vidličkou jim udělám vzor. Vařím v osolené vroucí vodě dokud nevyplavou.

 

Omáčka:

  • rajčata
  • česnek
  • chilli paprička
  • olivový olej
  • oregano
  • sůl
  • pepř

Vše smíchám do pekáče (malá rajčata vcelku, větší překrojím) a peču na 200°C . Nemíchat!

 

Na talíř trochu čerstvého oregana a parmazán.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *