Včera to vařil nějaký Ital v televizi a od té doby slintám jak bernardýn a musela jsem se do toho hned pustit.
Gnochi:
- 1 kg brambor
- 2 žloutky
- 200 g hrubé mouky
- cca 100 g hladké mouky (podle moučnosti brambor)
- sůl
Uvařím brambory, horké rozšťouchám, přidám zbylé přísady a udělám nelepivé těsto. Na vále ušoulám válečky, nakrájím na kousky. Vytvaruju nočky a vidličkou jim udělám vzor. Vařím v osolené vroucí vodě dokud nevyplavou.
Omáčka:
- rajčata
- česnek
- chilli paprička
- olivový olej
- oregano
- sůl
- pepř
Vše smíchám do pekáče (malá rajčata vcelku, větší překrojím) a peču na 200°C . Nemíchat!
Na talíř trochu čerstvého oregana a parmazán.