Protože jsem dnes měla záchvat „vzorná hospodyňka“, udělala jsem domácí široké nudle. Ale jde to i s těstovinami kupovanými.
Těstoviny:
- 700g polohrubé mouky (+- podle velikosti vajec)
- 6 vajec
- 6 lžic vody
Mouku postupně přidávám do robota a až to neutáhne, zbytek mouky zapracuju ručně na vále. Nechám přikryté těsto chvíli odpočinout, vyválím placky, nakrájím na požadované tvary (dobře se to dělá rádýlkem) a hned hážu do hrnce s vařící osolenou vodou. Vařím cca 5 minut (podle velikosti nudlí).
Zelí:
- hlávka zelí
- sádlo
- cibule
- sůl
- pepř
- libeček
- kmín
- slanina.
Na sádle osmažím cibuli, přidám pokrájené zelí, posolím, okořením a za stálého míchání chvilku restuju, pak přikryju poklicí, nechám podusit do měkka a nakonec nechám všechnu tekutinu vyvařit. Když se zelí začne trochu přichytávat, je to přesně ono. Přimíchám uvařené nudle a na talíři poliju vyškvařenou slaninou.