Povidloň

Recept na mě vykouknul na internetu, vůbec jsem netušila, že něco takového existuje. K tomu se přichomýtla dcera a pravila, že to někde na výletě jedla a že je to výborný. Takže rozhodnuto, tuto neděli peču povidloň.
 
Těsto:
250 ml voda
50 g másla
125 g hladké mouky
špetka soli
3 vajíčka

Náplň:
250 g tvarohu
200 ml smetany ke šlehání
vanilkový cukr
2 lžíce cukru
ztužovač šlehačky
povidla
rum
 
    Do osolené vroucí vody dám rozpustit máslo a pak naráz nasypu mouku a míchám dokud se těsto nepřestane lepit. Vypnu, nechám vychládnout a pak postupně zamíchám vejce. Těsto rozprostřu na plech s pečícím papírem a dám do vyhřáté trouby na 220°C 15 minut péct (troubu neotvírám, ať těsto nespadne!), pak stáhnu na 200°C a ještě cca 15 minut dopeču.
    Tvaroh zamíchám s cukrem a vanilkovým cukrem, ušlehám šlehačku se ztužovačem a smíchám s tvarohem. Povidla rozředím s rumem.
    Upečený plát těsta překrojím napolovic, půlku namažu povidly, na to tvaroh a druhou půlkou těsta přiklopím a pocukruju.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *