Recept běhal na Facebooku, mělo to nějaký cizinský název, ale je to prý belgická specialita, tak jsem to překřtila na „po belgicku“.
- vepřové plecko
- špek
- cibule
- cukr
- olej
- hladká mouka
- bobkový list
- sůl
- pepř
- tymián
- hořčice
- černé pivo
- barevný pepř
Na oleji v hrnci osmahnu kostky masa. Na pánvi vyškvařím špek, vyberu ho a přidám k masu, na vypečeném tuku ze špeku osmažím cibulku, zasypu lžící cukru a nechám zkaramelizovat. Pak přidám lžíci mouky a ještě chvíli smažím. Vše přidám k masu, osolím, opepřím dám tymián, bobkový list, podleju pivem a dusím doměkka. Až je maso hotové, přidám lžíci hořčice a ještě chvíli nechám provařit.
Na talíři posypu drceným barevným pepřem. No a když jsme v Belgii, tak k tomu jedině hranolky. (ale šlo by to i s chlebem nebo klidně nebelgicky s knedlíkem).