Gulášová polévka s mletým masem

Udělala jsem jí velký hrnec a bude „víceúčelová“.

V pátek byla jako předkrm před palačinkami.

V sobotu jako večeře s rohlíkem nebo chlebem (přes den nebudeme doma a naobědváme se někde v hospůdce)

V neděli jako polívka.

 

  • mleté maso
  • cibule
  • sádlo
  • brambory
  • sůl, pepř, kmín, libeček, mletá paprika, trošička pálivé papriky, majoránka
  • česnek
  • troška mouky

 

    Na sádle osmažím cibulku, přihodím na ni mleté maso a až je orestované, tak hrstičku mouky (malounko, ať z polívky není omáčka), trošku opeču a rozředím vodou. Osolím, opepřím, okmínuju, přidám na kostky brambory a vařím do měkka. Potom obarvím paprikou, dochutím česnekem a majoránkou, můžu vylepšit troškou pálivé papriky.

Gulášová polévka s mletým masem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *