Pečené koleno

oleno se záhadně objevilo v mrazáku, já ho nekupovala, chlap taky ne… jsou zřejmě věci mezi nebem a zemí… Jediné rozumné vysvětlení je, že jsem v masně vzala balíček někoho jiného… ovšem co jsem tam nechala místo toho, to netuším…

  • vepřové koleno

Vaření:

  • mrkev
  • petržel
  • celer
  • cibule
  • sůl
  • pepř
  • nové koření
  • bobkový list

Na pečení:

  • cibule
  • hořčice
  • česnek (hodně)
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • pálivá paprika
  • mletý kmín
  • čerstvý tymián a rozmarýn

    Koleno několikrát naříznu až ke kosti, vše na vaření dám do hrnce s vodou, přivedu k varu a vložím tam koleno. Vařívm cca 45 minut. Pak maso vylovím, nechám trochu schládnout. Na dno pekáče dám vrstvu nahrubo krájené cibule. Ze zbytku přísad s trochou vývaru udělám kašičku, kterou napatlu koleno (i do zářezů) a posadím ho na cibuli a peču na 170°C doměkka. Napřed zavřené, potom pekáč odklopím a dodělám kůrčičku. Průběžně podlévám vývarem.

K tomu chleba, hořčici a křen. Do zbytku vývaru jsem nakrájela zeleninu a udělala kapání a mám i polívku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *