Bramborové pirohy s brynzou

  • 700 g brambor
  • 300 g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • brynza
  • sůl
  • pepř
  • zakysaná smetana
  • slanina

    Brambory uvařím ve slupce, nechám vychládnout, oloupu, postrouhám. Ca 100 g si dám bokem na náplň. Do zbytku brambor přidám vejce, mouku, sůl. vypracuju těsto. Náplň udělám z brambor, brynzy, soli a pepře. Těsto vyválím, vykrojím kolečka, do každého dám lžičku náplně, kolečko přeložím napůl a stisknu okraje (já na to mám „žraločka“). Vařím v osolené vodě cca 5 minut. Na talíři omastím vyškvařenou slaninou a přidám kysanou smetanu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *