V rámci výměnného obchodu jsem nafasovala králíka. Přiznám se, že to moc nemusím, no ale když už ho mám, tak ho přece nevyhodím. Jenom je mi podezřelé, že jsem delší dobu neviděla sousedovic kocoura :))
- předek z králíka (zadní stehna jsem si schovala do mrazáku, z těch něco stvořím jindy)
- špek
- sádlo
- mrkev
- celer
- petržel
- cibule
- sůl
- celý pepř
- nové koření
- bobkový list
- tymián
- jalovec
- kysaná smetana
- cukr
- citron
Králíka jsem prošpikovala, okořenila, obložila cibulí a zeleninou a nechala přes noc odležet. Pak na sádle opeču maso, vytáhnu, opeču cibuli + zeleninu, maso vrátím, mírně podleju a v troubě peču na 200°C doměkka. Pak maso vytáhnu, propasíruju omáčku, dochutím citronem a cukrem, přidám smetanu. Pokud je moc řídká, dá se zahustit moukou. K tomu domácí knedlíky.