Boloňská omáčka

  • mleté hovězí maso
  • máslo
  • olivový olej
  • cibule
  • mrkev
  • řapíkatý celer
  • mléko
  • sklenice zavařených rajčat
  • červené víno
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek

 

    Na oleji a másle osmažím cibulku, přidám strouhanou mrkev a drobně pokrájený celer, chvíli orestuju. Přidám maso, opeču, zaliju 2 deci mléka a nechám ho vyvařit. Potom přidám rajčata i s vodou, okořením osolím, a nechám bez pokličky pomalounku vařit. Nakonec přileju asi 2 deci vína a ještě chvíli povařím. K tomu špagety a nastrouhaný sýr (já dala Gran Moravia)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *