Normální guláš, ale vylepšený pivem.
- hovězí kližka
- sádlo
- cibule (hooodně!)
- pivo
- sůl, pepř
- česnek
- majoránka
- mletý kmín
- sladká paprika (Ježíšek nám přinesl pravou maďarskou)
- feferonka
- chleba na zahuštění
Na sádle osmažím cibuli, přidám kostky masa, nechám opéct, posolím, popepřím, pokmínuju, dám feferonku, podliju pivem a dusím doměkka…
Průběžně podlívám a ochutnávám pivo. (Koupila jsem maso zřejmě ze starýho velblouda, tak jsem mu musela pomoct v tlakáči). Když je maso měkké a tekutina téměř vydušená, přidám sladkou papriku a znovu podleju.
Dochutím česnekem a majoránkou, nadrobím do guláše chlebovou střídku a nechám ji rozvařit.
K tomu jsme měli chleba.