Kynuté těsto:
250 ml mléka
1 vejce
50 g oleje
500 g hladké mouky
1 lžička cukru
1/2 kostky droždí
2 lžičky soli
špetka pepře
Škvarkové těsto:
150 g hrubě mletých škvarků
100 g hladké mouky
1/2 lžičky mletého kmínu
1 lžička soli (pokud už škvarky nejsou solené)
Vejce s trochou mléka na potření, kmín a nakrájené škvarky na posypání
Vše na kynuté těsto dám do robota, nechám cca 10 minut míchat a potom 1/2 hod kynout. Škvarky s moukou a kořením rozhňácám na něco mezi těstem a drobenkou.
Kynuté těsto vyválím na obdelník, pokladu stejnoměrně škvarkovým těstem, založím strany ať škvarky nevyjedou a na 3x složím a nechám 1/2 hod odpočívat, pak vyválím a znovu složím, nechám půl hodiny kynout a pak ještě jednou. Jako lístkové těsto…
Potom z vyváleného těsta na tloušťku cca 2 cm vykrojím skleničkou nebo nakrájím na čtverce pagáčky, nechám na plechu s pečícím papírem 30 min kynout, pomašluju rozšlehaným vejcem, posypu kmínem a škvarky a peču na 200°C asi 15 min.
Štítky
Protože provoz webu něco stojí. některé odkazy na naší webové stránce patří do systému provizní spolupráce (neboli affiliate links). To znamená, že pokud na takový link kliknete nebo si zboží přes odkaz objednáte, naše stránka může získat drobnou provizi. Pro vás cena nákupu zůstane stejná, ať už se k nákupu dostanete přes affiliate odkaz nebo jdete přímo na původní webovou stránku prodejce.