Škvarkové pagáčky

Kynuté těsto:
250 ml mléka
1 vejce
50 g oleje
500 g hladké mouky
1 lžička cukru
1/2 kostky droždí
2 lžičky soli
špetka pepře
 
Škvarkové těsto:
150 g hrubě mletých škvarků
100 g hladké mouky
1/2 lžičky mletého kmínu
1 lžička soli (pokud už škvarky nejsou solené)
 
Vejce s trochou mléka na potření, kmín a nakrájené škvarky na posypání
 
    Vše na kynuté těsto dám do robota, nechám cca 10 minut míchat a potom 1/2 hod kynout. Škvarky s moukou a kořením rozhňácám na něco mezi těstem a drobenkou.
    Kynuté těsto vyválím na obdelník, pokladu stejnoměrně škvarkovým těstem, založím strany ať škvarky nevyjedou a na 3x složím a nechám 1/2 hod odpočívat, pak vyválím a znovu složím, nechám půl hodiny kynout a pak ještě jednou. Jako lístkové těsto…
    Potom z vyváleného těsta na tloušťku cca 2 cm vykrojím skleničkou nebo nakrájím na čtverce pagáčky, nechám na plechu s pečícím papírem  30 min kynout, pomašluju rozšlehaným vejcem, posypu kmínem a škvarky a peču na 200°C asi 15 min.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *