Trdelníky

Strašně mi chutnají, ale 50,- na stánku za kus těsta se mi dávat nechce.

Těsto:
200 ml mléka
2 vejce
100 g sádla
100 g cukru
500 g hladké mouky
1/2 kostky droždí
citronová kůra
2 lžíce rumu
1/2 lžičky soli

Na potření a obalení:
vejce s troškou mléka
máslo
cukr se skořicí
cukr s mákem
cukr s ořechy
cukr s kakaem
 
    Vše na těsto dám do robota 10 minut míchat a potom ještě cca 1,5 hod kynout.
Těsto rozdělím na 10 dílů, z každého ušoulám váleček a ten natočím na 0,3 l zavařovací sklenici pomaštěnou sádlem, konce těsta založím, ať se nerozmotávají. Nechám další půl hodiny kynout, potřu vejcem rozšlehaným s trochou mléka a pak peču (stále na sklenici) na 200°C asi 20 minut. Ještě horké pomašluju rozpuštěným máslem a obaluju.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *