Potřebovala jsem zlikvidovat zbytky z ledničky (tatarku, brambory, pár koleček šunky…), tak jsem spojila několik receptů dohromady a stvořila toto. Inspirace na motání je z domácích pekáren.
Těsto:
150 g tatarky
200 ml mléka
1/2 kostky droždí
1 lžička soli
100 g uvařených postrouhaných brambor
500 g hladké mouky
Náplň:
kečup
bazalka, oregano, tymián
anglická slanina
šunka
strouhaný sýr
Vše na těsto naházím do robota, nechám cca 10 minut míchat a potom 1,5 hod v teple kynout. Těsto rozdělím na dvě poloviny, z každé vyválím zhruba stejný obdelník. Na jednu placku namažu kečup (ne moc silnou vrstvu), posypu kořením (já smíchala čerstvé bylinky rovnou s kečupem), naskládám plátky anglické a šunky, posypu strouhaným sýrem a přiklopím druhou plackou. Nakrájím rádýlkem na cca 3 cm široké pruhy, ty zatočím a naskládám na plech s pečícím papírem. Nechám kynout ještě asi půl hodiny. Potom pomašluju mlékem, posypu mákem, sezamem, lněným semínkem… a peču na 220°C 10 minut, potom stáhnu troubu na 200°C a ještě 5 minut dopeču.