Domácí kečup


Rajčata jsem sice kvůli slibovaným mrazíkům sklidila, ale v bedýnkách na verandě průběžně dozrávají.

2 kg rajčat
250 g cibule
250 g jablek
5 hřebíčků
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
2 bobkové listy
kousek skořice
2 lžičky sladké papriky
6 lžiček soli
4 lžíce cukru
4 lžíce octa
1 stroužek česneku

Pokrájím na kousky a vše i s kořením dám do hrnce vařit, občas zamíchám, rádo se to připaluje. Potom přepasíruju, případně ještě chvíli svařím na požadovanou hustotu a plním do skleniček.
Zavařuju na 85°C 20 minut.
Do části můžu přidat chilli nebo feferonku a mám ostrý kečup.

 

Domácí kečup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *