Srnec co mi ožíral kedlubny se odstěhoval zpět do lesa pralesa, tak holt „na divoko“ bude vepřová kýta :))
vepřová kýta
sádlo
cibule
celer, mrkev, petržel
nové koření, bobkový list, jalovec, tymián, pepř, sůl
cukr, citronová šťáva
mouka
červené víno
šípková marmeláda
Maso nakrájím na plátky, osolím, opeču na sádle, potom vytáhnu, do tuku dám opéct cibuli a kořenovou zeleninu a koření, vrátím maso a dusím do měkka. Opět vylovím maso, propasíruju omáčku, pokud je moc řídká, zahustím moukou. Přidám lžíci marmelády, podleju vínem (zbytek vesele popíjím během vaření) a chuť doladím cukrem a citronem. K tomu knedlík.
Štítky
Protože provoz webu něco stojí. některé odkazy na naší webové stránce patří do systému provizní spolupráce (neboli affiliate links). To znamená, že pokud na takový link kliknete nebo si zboží přes odkaz objednáte, naše stránka může získat drobnou provizi. Pro vás cena nákupu zůstane stejná, ať už se k nákupu dostanete přes affiliate odkaz nebo jdete přímo na původní webovou stránku prodejce.