Vepřové plátky nadivoko

Srnec co mi ožíral kedlubny se odstěhoval zpět do lesa pralesa,  tak holt „na divoko“ bude vepřová kýta :))
 
vepřová kýta
sádlo
cibule
celer, mrkev, petržel
nové koření, bobkový list, jalovec, tymián, pepř, sůl
cukr, citronová šťáva
mouka
červené víno
šípková marmeláda
 
    Maso nakrájím na plátky, osolím, opeču na sádle, potom vytáhnu, do tuku dám opéct cibuli a kořenovou zeleninu a koření, vrátím maso a dusím do měkka. Opět vylovím maso, propasíruju omáčku, pokud je moc řídká, zahustím moukou. Přidám lžíci marmelády, podleju vínem (zbytek vesele popíjím během vaření) a chuť doladím cukrem a citronem. K tomu knedlík.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *