Pondělní klasika, likvidace zbytků z víkendu.
Jenom k pečenému masu se snědlo víc chleba než jsem čekala, tak honem něco upéct, ať je ráno na snídani a na svačiny do práce.
300 ml mléka
30 g másla
450 g hladké mouky
50 g celozrnné mouky
2 lžičky soli
2 lžičky medu
1/2 kostky droždí
1/2 lžičky mletého kmínu
Vše do robota cca 10 minut míchat, potom nechám kynout cca 1,5 hod pod utěrkou, těstem několikrát pohnu. Rozdělím na 4 díly, vyválím bagety a nechám ještě půl hodiny na plechu kynout. Já mám „vlnitý plech“ na bagety, ale jde to i na normálním s pečícím papírem, jenom budou ze spodu placatý. Pomašluju mlékem, udělám zářezy.
Peču 10 minut na 220°C s vodou na spodním plechu, potom stáhnu na 200°C a cca dalších 10 minut dopeču.