Mnichovský plněný řízek

Tenhle recept mě zaujal u doktorky v čekárně v nějakém časopise, tak to vyzkouším, snad si to pamatuju dobře:

vepřová kotleta
pórek, cibule (v receptu byla šalotka, tu nemám, zato mi zbyl od včera kousek pórku)
žampiony
šunka
petrželová nať
máslo
sůl, pepř, mletý kmín
mouka, vajíčko, strouhanka na obalení
olej na smažení
 
Náplň: 
Na másle jsem orestovala cibulku, žampiony a pórek, osolila, opepřila, dochutila kmínem. Po vychladnutí jsem přidala na jemno pokrájenou šunku a nasekanou petrželku.
Kotletu (bez kosti) jsem nakrájela na silnější plátky, prokrojila kapsu, lehce naklepala, osolila, naplnila směsí, spíchla párátkem a obalila a usmažila jako řízek. K tomu brambory a hlávkový salát.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *