Vepřový ptáček

Schválně nepíšu španělský ptáček, ať mě milovníci hovězího neukamenují. Přiznám se, že za ty prachy hovězí maso skoro nekupuju a kde to jde, tak recept oprčím vepřovým nebo kuřetem. Jasně, není to ono, ale sníst se to dá.

4 plátky vepřové kýty
vejce natvrdo
párek
kyselý okurek
kousek špeku
sůl, pepř, hořčice (dala jsem i saturejku, bylinky nic nepokazí)
sádlo
mouka
cibule

    Naklepu si maso, osolím, opepřím, pomažu hořčicí a pak se snažím nějak do toho zabalit špek, vejce, párek a okurku.
    Výsledné zámotky (bourec morušový by čuměl!)  opeču na tuku, potom vytáhnu, dám osmažit cibulku, vrátím maso, podleju, přidala jsem pár snítek saturejky a do měkka upeču v troubě. Pak zas vylovím maso, moukou dodělám omáčku, případně ještě dosolím, dochutím.
    K tomu máme nejradši rýži a opět byl hlávkový salát.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *