Schválně nepíšu mexické fazole, protože by se nějaký Mexičan mohl urazit. Kovbojů je na světě asi míň než Mexičanů, tak tento název bude bezpečnější :))
Luštěniny jsou prý zdravé, jenom se nám ráno možná peřina bude vznášet u stropu.
půl půlkilového pytlíku fazolí
olej, sádlo nebo špek (ten je nejlepší!)
cibule
rajský protlak
rajče, paprika, pokud máte tak i kukuřice (já zrovna nemám)
sůl, pepř, chili, libeček, oregano, saturejka
trocha mouky na zahuštění
Fazole jsem si stihla namočit ráno, než jsem vyrazila do práce, takže v tlakáči budou za nějakých 30 min (nechám té půlhodinky syčet, pak vypnu a než schládne hrnec tak aby šel otevřít tak ještě chvíli dojdou). Cibulku osmažím na špeku, na kostičky nakrájenou papriku a rajčata trochu orestuju, na to dám fazole i s trochou vody, rajský protlak, koření, sůl, nechám povařit, pokud se mi to zdá moc „polívkovité“ zahustím trochou mouky.
K tomu jsme měli opečenou klobásu a chleba.